Biografie

Biografie


  • Naam:Anouk Maas
  • Geb Datum:31-7-86
  • Lengte:1,63
  • Kleur haar:Bruin
  • Kleur ogen:Groen

  • Download CV

Anouk volgde de vooropleiding van de dansacademie (Tilburg), studeerde af aan de Fontys Dansacademie afdeling Musicaltheater en kreeg lessen op Broadway Dance Centre (New York) en Arts Education school (Chiswick, UK).

Anouk begon haar carrière als Annie in de gelijknamige musical.
Na haar opleiding speelde Anouk veelal in het buitenland, o.a. in de musical We Will Rock You in Keulen en in Wenen en de Duitse tour van Saturday Night Fever als understudy van Stephanie en Annette. In Saarbrücken speelde ze in 2006 Serena in de musical Fame en daarna weer de rol van Annette in de Duitse tour van Saturday Night Fever. In 2006/2007 keerde ze terug naar Nederland en was ze in de musical Cats te zien als swing van de rollen Lorrenjopie, Silvany en Electra.

Hierna speelde ze de rol van mistress in de musical Evita en was ze te zien als Liesl in The Sound of Music. In 2009 was Anouk te zien in de musical Hairspray als Amber von Tussle. Hierna speelde zij in het ensemble van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

In oktober 2010 was ze te zien in de rol van Anne Dindon in La Cage Aux Folles. In 2011 stond Anouk in de musical Miss Saigon als Ellen. In 2012 speelde ze Fiona in Shrek de musical, in 2013 stond ze naast Jim Bakkum in de musical Flashdance als Alex. In 2015 en 2016 speelde ze de hoofdrol Belle in Beauty & The Beast en op dit moment speelt ze in Hair de musical, rol Sheila.

In 2009 won Anouk de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Aanstormend Talent.
In 2014 kreeg Anouk voor de rol van Alex in de musical Flashdance een nominatie voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste vrouwelijke hoofdrol in een grote productie.

Anouk is één van de vaste presentatoren van Nickelodeon. Ze presenteert o.a. Erecode, Coolfactor, Nick inTrouble, Nick battle, De race naar de KCA's.
Anouk was op televisie verder te zien in onder andere De weg naar Fame, The Show of Music, Sing-a-Long Uitmarkt (in 2015 gepresenteerd met Frits Sissing), Moeder, Ik wil bij de Revue, Goede Tijden Slechte Tijden en Van God los. Ze was te zien in Expeditie Robinson 2014 als deelneemster. In 2015 deed ze mee aan De beste zangers van Nederland, seizoen 8 (met o.a. de nummers: Break Free, Zeg me dat het niet zo is en Stil in mij).

Ze speelde ook rollen in films als Onze Jongens, Rauwkots (nominatie voor beste actrice 48hour film) en De Ideale Man, bovendien leent ze haar stem regelmatig aan tekenfilms voor onder andere Disney XD, Nickelodeon, AvroTros, en KRO NCRV.

Loading